Polazna | Info | Tajna sednica a javno glasanje

Tajna sednica a javno glasanje

Tajna sednica a javno glasanje

Da li su predstavnici vlasti u Ćupriji nešto pobrkali ili su to namerno uradili? Sednice SO su JAVNE za sve građane po članu 35. Zakona o lokalnoj samoupravi! Izbor predsednika Opštine se bira TAJNIM GLASANJEM po članu 43. Zakona o lokalnoj samupravi. Pored Zakona o lokalnoj samoupravi javnost sednice i tajnost galasanja regulišu Statut SO Ćuprije i poslovnik o radu SO Ćuprija koji su u skladu sa zakonom.

Zašto neko krši zakon već šest meseci? Zašto neko pokušava da građane Ćuprije vrati u vreme komunizma? Zašto ne radite posao po zakonu? Da li vas nije sramota? Da li građani Ćuprije znaju šta se dešava? Da li građani Srbije znaju šta se dešava? Zaštno neki mediji ne iznose činjenice nego se prenose filtrirane informacije? Da li građani Ćuprije znaju da predsednica ''nam'' SO Ćuprija, Dragana Jovanović, šest meseci krši zakon, statut i poslovnik iz sednice u sednicu?...

Da li građani Ćuprije znaju da je kordon izbacivača stajao na ulazu u salu SO Ćuprija na sednici održanoj 07.02.2013?

Zbog čega je i policija bila tu? 

''Ako slučajno građani Ćuprije pokušaju da uđu na sednicu, da reaguje policija!!!!!''

Ko im je to naredio? Da li isti onaj koji je obezbedio da u sali budu samo radnici Ravanice? 

DA LI JE TO JAVNA SEDNICA?    

 

KRIMINAL I KRŠENJE ZAKONA, DOKLE VIŠE !?!

GDE SU NADLEŽNE INSTITUCIJE ?!?

GDE JE DRŽAVA KOJA SE BAVI MITOM, KORUPCIJOM I KRIMINALOM?!?

I MI POSTOJIMO, ĆUPRIČANI !!!!

 

Desilo se sramotno glasanje, prekršen Krivični Zakon RS! Ali neće On da odgovara zabog toga, na osnovu kršenja zakona, već sekretar SO Ćuprija i predsednica ''nam'' SO Ćuprija.

Da li je tajno glasanje kada predsednica ''nam'' SO Ćuprija predloži tri člana iz Ravanice za verifikacionu komisiju. Oni podele listiće po sali svakom iznad glave jedan član Ravanice, ovaj pored tebe vidi koga si zaokružio, treći javno pokaže listić, četvrti glasa ispred kamere......

Alo ljudi, pa vi ste i izbore pokrali i sad nas kradete i baš vas briga što kršite zakon!!!!

 

KRIMINAL I KRŠENJE ZAKONA, DOKLE VIŠE !?!

GDE SU NADLEŽNE INSTITUCIJE ?!?

GDE JE DRŽAVA KOJA SE BAVI MITOM, KORUPCIJOM I KRIMINALOM?!?

I MI POSTOJIMO, ĆUPRIČANI 

Komentara (9 poslato)

avatar
ĆUP 08/02/2013 16:33:17
A Šta ne sve to kaže PUPs? Slaže se sa ovakvim ponašanjem na sednici skupštine opšrine Ćuprija, koja treba da bude na neki način i svečana a ona kao da je ratno stanje, opsada grada, vanredno stanje. Sad ili nikad. Sramota šta se ovih dana događa u ovaj grad. Narod spava a uzdigo se gad. Ništa više nije isto kao pre? Sada je sve gore, gore i gore. Nikako da nam krene na bolje. Sve ide na dole. Doduše nekima je bolje ali dokle. Momci butite strpljivi i sve po zakonu a zatim i po spisku. Politika je velika kurva a POPs još veća. Pozdrav mojim Ćupričanima sa dalekog severa.
avatar
Otpor 09/02/2013 07:20:36
Mislim.... sta da vam kazem, Ja vas volim, vi ste mladi ljudi, ali malo ste politicki potkovani, a sem toga loseg ste savetodavca nasli poput Ksenije, koja se u svom prethodnom mandatu ne moze nicemu pohvaliti, a to se ne odnosi samo na Cupriju i cupricane koji to dobro znaju, vec i na sam OO DS u Cupriju koju je srozala na veoma niske grane zajedno sa drugima, njenim pajtosima i gotovanima, kojima je fotelja preca od svega pa makar to bilo i na stetu grada i gradjana. Kada obezbedite dovoljnu vecinu, sazovite vanrednu sednicu SO pa odlucujte o gradu, ovako samo zamarate mozak gradjanima i posle svega postacete dosadni i to ce vam biti kraj. Ovo vam pisem iz dobre namere i molim vas da me lose ne shvatate, nit sam tamo nit ovamo, pisem sa aspekta obicnog neutralnog gradjanina.
avatar
Ninoslav Erić 09/02/2013 13:01:50
Sve je uredu, misljenja ne trebaju uvek da budu ista. Ali ne možeš da iznosiš činjenicu da imamo savetodavca, jer ja tu mogu da vidim samo zlu nameru. Mi smo dovoljno sposobni da sami odlučujemo o našim potezima. A ta foskula da smo mi mladi i još politički roviti, veruj mi da u odnosu na naše politčke protivnike mi smo za njih aždaje. Ali za razliku od svih imamo obraz i poštene namere za ovaj grad, i možda tu ljudi vide da smo mladi jer ne radimo za lični interes.
Odgovor Palac gore Palac dole
15
avatar
Intelektualka 12/02/2013 09:50:08
Gospodin sa nikname-om "otpor" je u pravu...Vi ste imali priliku da nešto uradite ,ali ste zbog političkog neiskustva ostali praznih ruku.Osim toga bilo koja grupa gradjana bez "vertikale" u smislu veze sa najjačom politickom opcijom u Srbiji, ne može ništa da uradi na lokalu..okrenite se levo i desno od Moravskog mosta..mislim na "tunel" ..Politički je nekorektno tražiti sve moguce funkcije za formiranje vlasti,.čime ste doprineli ovakvoj situaciji...Opozicija postoji da kritikuje vlast , Vi to radite i to je O.K.To je argument svih u poziciji, tako da ako ne preduzmete ozbiljne korake, ako već smatrate da su prekršeni zakoni..ostaće sve u ispraznoj retorici a Vi......nestaćete sa političke scene..
Odgovor Palac gore Palac dole
-4
avatar
Ninoslav Erić 13/02/2013 11:18:34
''politčki je nekorektno tražiti sve moguće funkcije za formiranje vlast'' - ja moram po ne znam koji put da ponovim da nekorektno da se iznose neistine. Ta informacija je plasirana kao ''koska'' građanima Ćuprije da bi se oni koji su sabotirali celu ovu priču ostali neukaljani, a nama pripsali to. Sve političke partije znaju da to nije tačno, ali je lakše nekoga izblatiti nego kuditi sebe zato što nisi bio u stanju da prihvatiš da sve funkcije budu samo tvoje.
Što se tiče preduzimanja koraka, to upravo radimo. Jesmo kritikovali a sada idemo preko državnih institucija (nadam se da postoje). Sve je to u toku, i obavestićemo vas čim dobijemo povratnu informaciju.
avatar
Sreten Petrović 17/02/2013 21:12:33
Lako je kritikovati kada smo dobro skriveni u svojim domovima, još lakše je kritikovati opciju za koju smo sigurni da nije revanšistička i ostrašćena. I naravno sada smo svi generali posle bitke, najbolji stratezi i analitičari. Šta su mogli, šta su znali, mi smo čuli, mi znamo, vi ste ono, oni su ovo...
A jesmo li se zapitali, dragi sugrađani, gde smo mi sve ovo vreme?! I da li je ova lokalna vlast ona za koju smo glasali?! Bez obzira kom političkom opredeljenju pripadamo.
Pitam se da li smo našim političkim poverenicima dali svoje glasove da ovakvu vlast sačine?!
DA LI SMO DAVANjEM BEZ POGOVORNOG POVERENjA NAŠIM STRANAČKIM PRVACIMA GLASALI ZA OVAKVU, SVE SAMO NE DEMOKRATSKU LOKALNU VLAST ?!
OVO JE ZLOUPOTREBA NAŠEG POVERENjA, OVO JE ZLOUPOTREBA NAŠIH IDEALA !
I nažalost ovako će i biti dok god razmišljamo stomacima a ne glavama, ovako će biti dok god ne poznajemo naša građanska prava,ovako će biti dok god skačemo za veknu hleba u poganoj ruci, ovako će biti dok ne naučimo, ili bar podsetimo, one kojima smo dali glasove na izborima ŠTA JE IZBORNA VOLjA NARODA ! A ZLO JE KO NE ZNA A UČITI SE NE DA!
Na žalost nisam glasao za MORAVCE, na žalost nisam im dao ni svoju podršku tog 07.02.2013.godine NA MONTIRANOJ SKUPŠTINI !
PITAM SE SAMO GDE SMO TOG FAMOZNOG DANA BILI SVI MI KOJI SU PROTIV OVAKVE VLASTI I ČIJE POVERENjE SU PROKOCKALI NAŠI IZABRANI PREDSTAVNICI !
TAKO DA MISLIM DA NAMA NIKO I NIŠTA NE DAJE ZA PRAVO DA KRITIKUJEMO MORAVU GRAD JER, KOLIKO SAM VIDEO NA TELEVIZIJI I KOLIKO SAM ČUO OD ONIH KOJI SU TOG DANA BILI U SKUPŠTINI I SA PODSMEHOM KOMENTARISALI REAKCIJE PREDSTAVNIKA MORAVE GRAD SHVATIO SAM DA SU SE TOG DANA JEDINO MORAVCI BORILI ZA NAŠA GRAĐANSKA PRAVA I NAŠU IZBORNU VOLjU! MORAVCI NISU ĆUTALI JER ONI KOJI ĆUTE U SVOM SOPSTVENOM STRAHU ODOBRAVAJU SVAKO ZLO! A VEĆE ZLO OD ĆUTANjA JE SLUŽENjE GOSPODARA GOREG OD SEBE!

Inače danas i juče naša slovenska braća Poljaci i Česi su ustali u svojim glavnim gradovim i dali podršku našoj borbi za Kosovo! A mi nismo u stanju ni sami sebi da damo podršku, a kamoli onima koji biju naše bitke! Sramota za nas!

MORAVCI SAMO NAPRED! IMATE JOŠ JEDAN GLAS!
Odgovor Palac gore Palac dole
13
avatar
ĆUP 22/02/2013 12:02:31
U ovoj državi je sve trulo pa i taj izborni sistem. Ti glasaš za jednog a on te proda, kao PUPs, i to više nije ono što si hteo. Mi koji smo glasali za PUPs sada znamo da nismo bili u pravu ali su nas prevaranti prevarili. Sve što su obećali ništa od toga ne ispunjavaju. Samo svoje lične interese ne zaboravljaju. U Ćupriji narod nemožeš da skupiš ni za sahranu a kamoli za nešto ozbiljnije. Mnogi su se pokajali što Vama nisu dali glas. Polako nemošete sve odjedanput.
avatar
rade 20/02/2013 19:31:31
Velika Steta je vec napravljenja. Na mestu predsednika je čovek koji za 8 meseci nije otišao do Beograda. Čovek koji nema nikoga u institucijama, ministarstvima. Čovek kog koga niko ne dolazi i sa kojim niko neće da saradjuje. Čovek - predsednik koji uhodi čistačice po opštini , predsednik koji ne izlazi iz kancelarije, predsednik koji mrzi ............. Hvali se da niko ne ide nigde, da niko ne dolazi, da ništa ne plaća, covek koji nema iskustva, covek koji nema rezultate, covek koji ........
avatar
23/02/2013 02:09:13
Šatro Bilder je protiv Demokratske stranke. Pa oni su ga postavili na sednici Vlade Srbije 19.10.2009. Tad su žuti bili najači. Mirko Cvetković, Dulić, Đelić i ekipa.

Решењем Владе Републике Србије 24 број: 119-5461/2009 од 03.09.2009. године У Управни одбор DRUŠTVENOG PREDUZEĆA FABRIKA KONDITORSKIH PROIZVODA RAVANICA ĆUPRIJA, именовани су за представнике друштвеног капитала из предузећа: 1) Славица Јовановић; 2) Бранко Стојановић; 3) Милутин Васић; 4) Виолета Стојановић; 5) Радослав Ђорђевић при чему ће овлашћења председника Управног одбора вршити Славица Јовановић.

http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseAnnotations/1068117?code=F4D19468AFFBC97A802AFA2E746131B57C8E457C
ukupno: 5 | prikazano: 1 - 5

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha