Polazna | Info | Poseta odeljenju dece sa smetnjama u razvoju

Poseta odeljenju dece sa smetnjama u razvoju

Poseta odeljenju dece sa smetnjama u razvoju

Vođeni svešću o sopstvenoj socijalnoj odgovornosti, ljudi iz udruženja Morava Grad posetili su svoje male sugrađane iz odeljenja za dece sa smetnjama u razvoju OŠ ''Vuk Karadžić''. Naš cilj je, pored ove donacije, bio da promenimo društvenu, ali i sopstvenu svest, razbijemo predrasude i pokažemo humanost.

Odeljenje dece sa smetnjama u razvoju postoji u Ćupriji već više od trideset godina. Svih ovih godina, uz veliku ljubav i trud nastavnika i roditelja, ovde je mnogo dece dobilo svoje obrazovanje, radne navike, vaspitanje i mogućnost da ispoljavaju svoje talente koje, bez svake sumnje, imaju. Mnogi đaci, koji su prošli kroz ovo odeljenje danas imaju posao, porodicu i priliku da vode samostalan, ispunjen i srećan život.

U razgovoru sa organizacijom “Nebesko srce” i nastavnicima, defektolozima ove ustanove, zajednički smo definisali, a zatim i nabavili predmete, sprave i učila koja su ovoj deci neophodna kako bi imala lakšu, zanimljiviju i sadržajniju nastavu. Ova deca se jako trude da se nama prilagode i najmanje što možemo da učinimo je da im u tome pomognemo. Ono što nas je osvojilo za vreme našeg druženja bili su naši mali domaćini koji su nekako brže nego mi prešli tu neizrečenu distancu. Svojom neposrednošću, recitovanjem, pevanjem, zaista su uspeli da nam se na najlepši mogući način pokažu da ćemo ovde uvek biti dobrodošli. 

 Želimo da se zahvalimo svima koji su omogućili da upoznamo naše nove prijatelje, kojima smo obećali da ćemo se videti uskoro. Posebno hvala nastavnicima i defektolzima odeljenja dece sa smetnjama u razvoju za topao prijem, takođe i udruženju  “Nebesko srce” i OŠ “Vuk Karadžić”. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha