Polazna | Blog | Nešto malo o ljudskoj veličini

Nešto malo o ljudskoj veličini

Autor
Morava Grad Morava Grad

Ako analiziramo šta je to što zaista definiše integritet jedne odrasle osobe, onda bi slobodno mogli da kažemo da je to zbir njenih postupaka. Razmislite. Šta god mi znali ili mislili da znamo, koje god stavove zastupali i kakve god namere imali , sve će to u jednom trenutku biti manje važno. Ono što će nas zaista definisati biće naše delovanje - sama akcija.

Ruku na srce, ćuprijski rezultat je bio takav da je bilo kakvo participiranje u vlasti za Moravu grad a verovatno i za neke druge stranke, podrazumevalo duge i komplikovane pregovore i gutanje žaba, tj. bolne kompromise. Vođeni višim interesima na kompromise smo bili spremni, ali na ljude koji nemaju sopstveni integritet, nismo. Na penzionere, tvrdolinijaše, koji su danas za razvlačenje bodljikave žice a već sutra uredno vode sednice, dižu ruke i veličaju Gradonačelnika. Ili regionalista kojima su interesi Ćuprije tu negde na sedamnestom mestu, iza ličnih i partiskih i svih ostalih. Ovde se takvima mišljenje donosi, diktira telefonom ili su u obavezi da odu do Beograda po njega. Šta ste izglasali za našu Ćupriju? Predsednika koji oborene glave daje prvu izjavu? G. Radosava? Mi, koji smo proveli mladost u vremenu rata, pljačke, inflacije, ludila i nepravde imamo dovoljno pameti da biramo društvo jer smo svesni činjenice da će nas, ponavljam, naši postupci pre nego naše reči zauvek definisati. Vidimo da i u strankama pozicije među odbornicima ima ljudi koji ovo kapiraju i to je odlično i ohrabrujuće. Verujem da ništa što se vezuje na silu ne traje dugo. Pre ili kasnije uže će pući.

Komentara (2 poslato)

avatar
M. Kajganic 31/07/2012 15:23:30
Propast je konačno stigla. Oni koji me znaju, znaju tu moju uzrečicu. Nekad je to bilo iz šale, ali je vrag odneo šalu i ovo je počelo da se obistinjuje. Pripremite se dobro jer dolaze gora vremena. Budite jaki i borite se ...
avatar
Nenad Jovanović 31/07/2012 19:22:20
Mozda je neophodno da se dotakne dno da bi se odatle krenulo na bolje. Nema sumnje, nesreca nekada bolje ujednini i veze ljude nego sreca.
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha