Polazna | Blog | Akcija Očistimo Srbiju

Akcija Očistimo Srbiju

Autor
Akcija Očistimo Srbiju

Bilo je nekako prirodno da Morava Grad uzme učešće u republičkoj akciji "Očistimo Srbiju". Prirodno zato što promoviše iste vrednosti koje mi u Moravi Grad-u prepoznajemo kao važne i želimo da širimo. Neke od njih su svest o ekologiji lokalne zajednice, reciklaža, volontarizam i lični prmer.

Za ovu godinu izabrali smo definitivno najprljaviji deo grada za čišćenje, ćuprijsko groblje. Samo na novom, istočnom delu groblja zatekli smo bar šest mini deponija sa gomilom plastičnih i staklenih flaša, džakova, sasušenih cvetnih aranžmana, plastičnih dekora... I kesa, naravno. Istih onih koje su mogle biti uportebljene da se sav ovaj nepotrebni inventar spakuje i odnese do prvog kontejnera. Elem, ukupno smo skupili oko četrdeset džakova platičnog otpada i desetak džakova stakla, metala i papira. Svaki otpad je posebno razvrstan i spreman za reciklažu. Da se ova Sramota ne bi ponovila, dajem par predloga svima:

1. PWW - u. Postavite još dva kontejnera za prikupljanje smeća na ovom delu groblja i postavite kontejnere za klasifikaciju smeća po celom groblju. Ne bih rekao da je ovo tako teško s obzirom na to koliku cenu plaćamo za iznošenje i deponovanje đubreta.

2. JKP Usluzi - (deo koji se bavi grobljem). Vredno i savesno radite vaš posao. To što imate posao treba da Vam bude dovoljan razlog da ga obavljate profesionalno.

3. Građanima. PONESITE svoje đubre sa sobom do prvog kontejnera. Inače ćemo svi zajedno žaliti svoje najmilije okruženi smećem.

4. Gradskim vlastima. Trgnite se. Vi ste takođe zakazali i ovo nije smelo da se desi. Mislim da niste svesni količine odgovornosti koju zanemarujete.

5. Sveštenicima. Pomenite ovo u svojim molitvama, loši smo, treba nam svaka pomoć.

Komentara (4 poslato)

avatar
Milanka Djokic 11/06/2012 13:31:52
Svaka cast na prezentovanom tekstu.......videla sam vas nedavno u akciji!
Doselila sam se u Cupriju iz Beograda i shvatila da je Cuprija lep grad sa lepim geografskim polozajem ali je kao pas lutalica, niko ne brine o njemu, zapusten i prljav.
Podrzavam vasu zamisao i akcije koje planirate.Dok sam u gradu, praznu ambalazu vracam kuci jer su poskidane korpe za otpatke a sa sobom za svaki slucaj nosim putnu pepeljaru.....deluje smesno!!!
Najvaznije je u svemu probuditi ljudsku svest a vi upravo to cinite svojim primerom.Jos jednom, bravo!
avatar
Radmila Dimitrijevic 11/06/2012 14:28:18
za svaku pohvalu ste,svaka cast.Nadam se da entuzijazam nece da vas napusti i da cete ocistiti Cupriju(za pocetak) i od ostalog "smeca"koje necete moci,na zalost tako lako da ubacite u potrebne vrece i spremite za reciklazu,ali se nadam da cete probuditi svest gradjana ovog nekada lepog grada.Zao mi je sto nisam mogla da dam svoj doprinos i da ucestvujem u akciji,jer sam morala da cistim plac"gazda Tonija" koji se granici sa mojim,jer mi je zmija iz "divno sredjenog placa" usla u kucu.HVALA VAM STO POSTOJITE I STO IMATE ENERGIJE,I STO STE ODVOJILI VREME KOJE STE MOZDA TREBALI I ZELELI DA PROVEDETE SA SVOJIM PORODICAMA I OCISTILI JOS JEDAN DEO GRADA........
avatar
Zoran Radojkovic - SABA 11/06/2012 21:46:31
SVE POHVALE ZA AKCIJU (kao prvo).
A kao drugo, sada ste ucesnici u vlasti, u Cupriji, pa vas MOLIM da se malo borite i za to da se (i pored velike nezaposlenosti u Cupriji) borite malo i za to da se otpuste svi viskovi radnika u javnim preduzecima opstine i samim tim i za rasterecenje opstinskog budzeta.
I u usluzi, i u vodovodu, i u domu zdravlja, i u hali sportova, i u muzeju, i u biblioteci, i u direkciji, i u zoo higijeni, a i u SO, imate toliko viskova radne snage, koje bi trebalo ili preraspodeliti, na druga radna mesta da nesto konkretno RADE, ili otpustiti. Zasto (na primer) nebi viskovi radnika bili zaposljeni u kjp usluga, sa zadatkom, da ciste i sredjuju groblje od otpada, kose travu, ili nesto drugo - korisno, a ne da sede, i NISTA ne rade.
Razmislite.....
avatar
Branko Milojević 15/06/2012 01:14:00
Poštovani Prijatelju, sa tobom, sa vama i vama sličnim do konačne pobede dobra nad zlom!
ukupno: 4 | prikazano: 1 - 4

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha