Polazna | Info | Četvrta sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

Četvrta sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

Četvrta sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

U ponedeljak 26.11.2012. godine održana je hitna sednica SO Ćuprija u sali Fonda PIO. Sednici je prisustvovalo 35 odbornika, od kojih, 20 iz trenutno vladajuće koalicije i 15 odbornika iz trenutne opozicije.

 

 

 

 

1. Tačka dnevnog reda: Usvajanje izvoda iz zapisnika sa treće sednice po hitnom postupku SO Ćuprija 

Odbornici GG MORAVA GRAD i ostalih opozicionih odborničkih grupa su i na ovoj kao i na prethodnim sednicama, ukazivali na neligitimnost i ništavnost odluka koje donosi trenutno vladajuća koalicija. Predsednica SO je ponovo tvrdila da postupaju po Zakonu i Poslovniku, što je podržala i sekretar SO Daliborka Kovačević.

Većinom glasova vladajuće većine (20 odbornika - Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojen zapisnik sa treće sednice po hitnom postupku skupštine opštine.

2. Tačka dnevnog reda: Razmatranje predloga odluke o potvrđivanju mandata odborniku

Jednoglasnom odlukom potvrđen mandat odbornici Dragani Popović (SNS) zbog tragične smrti odbornika Nebojše Sadžakovića.

3. Tačka dnevnog reda: Razmatranje izmene i dopune programa poslovanja JP “Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Ćuprija” za 2012.god. (izmena – III)

Odbornici opozicije su ponovo ukazivali predsednici i sekretaru SO da su takvi predlozi odluka koje donosi nelegitimno izabrano veće ništavni i da neće glasati za takvu odluku, jer ne može član opštinskog veća donositi predloge odluka za preduzeće na čijem se čelu nalazi, a čiji je osnivač Opština. Onda je predsednica SO Dragana Jovanović obavestila prisutne odbornike i sve u sali da je Siniša Janković dao ostavku na mesto člana opštinskog veća, iako je na prethodnim sednicama tvrdila da su izabrani članovi veća i skupštine apsolutno u skladu sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Postavljeno je pitanje šta će biti sa odlukama koje su donošene u periodu dok se pomenuti Siniša Janković nije obratio sa zahtevom za utvrđivanje sukoba interesa i nespojivosti funkcija. 

Većinom glasova vladajuće većine (20 odbornika - Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojene izmene i dopune programa poslovanja JP “Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Ćuprija” za 2012.g. (izmena – III).

4. Tačka dnevnog reda: Razmatranje izmene i dopune programa poslovanja JP SC “ADA” za 2012. godinu 

Predsednik opštinskog veća dr Slobodan Lazić potpisao je zaključak po kome se usvajaju izmene i dopune Programa poslovanja ovog preduzeća a odnose se na uvećanje u iznosu od 500.000,00 din. zbog nabavke mobilne kućice za potrebe sportskog centra. Obrazloženje je da bi se pomenuta kućica koristila u zimskom periodu u okviru klizališta, a u letnjem periodu kao čuvarska kućica na objektima gde će to biti potrebno. Predlog opozicije je bio da se za takvu odluku ne glasa, već da mobilnu kućicu za rad klizališta obezbedi firma koja iznajmljuje klizalište opštini.

Većinom glasova vladajuće većine (20 odbornika - Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) uvojene izmene i dopune programa poslovanja JP SC “ADA” za 2012. godinu. 

5. Tačka dnevnog reda: Razmatranje izmene finansijskog plana Centra za socijalni rad “Ćuprija” za 2012.godinu 

Odbornici GG MORAVA GRAD su postavili pitanje o postojanju tehničkih mogućnosti za održavanje telefonskih sednica upravnog odbora Centra za socijalni rad “Ćuprija” gde je tako donešena odluka priložena u materijalu za ovu tačku dnevnog reda. Na poziv Dragoslava Đukanovića, odbornika PUPS-a došao je Miodrag Nedeljković predsednik upravnog odbora Centra za socijalni rad “Ćuprija” i dao objašnjenje kako ga je telefonom zvao zamenik direktora pomenute ustanove i pitao da li je saglasan za povećanje plata u iznosu od 780.000,00 za 2012.godinu, na šta je odgovorio da jeste i to je to. Odbornici GG MORAVA GRAD su tražili da se ovakve odluke ne donose telefonskim putem i da na dalje ne bude ovakva praksa.

Većinom glasova vladajuće većine (20 odbornika - Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) uvojene izmene finansijskog plana Centra za socijalni rad “Ćuprija” za 2012. godinu

6. Tačka dnevnog reda: Razmatranje izmene finansijskog plana PU “Dečja radost” Ćuprija za 2012.godinu 

U otvorenoj diskusiji odbornici opozicije su ukazali da novi vd direktor Marko Đurić (URS) odbornik u skupštini opštine ima zakonsku obavezu da u roku od tri dana od imenovanja obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije. Pomenuti odbornik je potvrdio da ga je upravni odbor imenovao za vd direktora PU “Dečja radost” kao i da će se potruditi da dobije odgovor od nadležnih institucija u zakonski određenom vremenu, kao i da u daljem radu Skupštine neće više glasati za odluke koje se tiču PU “Dečja radost” Ćuprija.

Zatim se pristupilo glasanju i kao u prethodnim tačkama izbrojano je 20 glasova (svi prisutni odbornici trenutno vladajuće koalicije). Onda je predsednica SO Dragana Jovanović (gg Ravanica) zatražila ponovno glasanje. Kada je i po drugi put konstantovano 20 glasova “za” odbornici opozicije su iskoristili pravo na izražavanje sumnje u glasanje. Onda je zamenik predsednika SO Slavko Cvetković (PUPS) objasnio da kada se utvrdi dva puta isti broj glasova nema potrebe i nema osnove za ponavljanje tj. treće glasanje. Na insistiranje opozicije u izraženu sumnju, predsednica SO Dragana Jovanović (gg Ravanica) je zatražila i treće glasanje povodom ove tačke kada je ustanovljeno 19 glasova “za” i na taj način usvoje izmene finansijskog plana PU “Dečija radost” Ćuprija za 2012.godinu

7. Tačka dnevnog reda: Razmatranje izmene i dopune statuta KJP “Usluga” – Ćuprija 

Bez diskusije većinom glasova vladajuće većine (20 odbornika - Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojene izmene i dopune statuta KJP “Usluga” – Ćuprija. 

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha