Polazna | Info | Druga sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

Druga sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

Druga sednica po hitnom postupku SO Ćuprija

Dana 10.10.2012.g. u sali Fonda PIO održana je druga sednica po hitnom postupku SO Ćuprija. Na sednici je bilo prisutno 32 odbornika od kojih 21 iz vladajuće koalicije i 11 iz opozicije.

Na zahtev GG MORAVA GRAD da u dnevni red bude dodata tačka „Odbornička pitanja i građanske inicijative“, dato je obrazloženje od strane predsednice SO Dragane Jovanović i sekretara SO Daliborke Kovačević da kada su sednice po hitnom postupku takva tačka se ne uvrštava, a zakonsko obrazloženje nisu uspele da pronađu naredna 2 sata i 45 minuta koliko je ukupno trajala sednica.  

1. Tačka dnevnog reda : Usvajanje izvoda zapisnika sa druge redovne sednice

Većinom glasova vladajuće koalicije (21 odbornik – Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojen izvod zapisnika sa druge redovne sednice bez diskusije.

2. Tačka dnevnog reda : Razmatranje predloga odluke o prestanku mandata odbornika u SO Ćuprija i potvrđivanju mandata novog odbornika

Na prethodno održanoj sednici SO Ćuprija odbornička grupa GG MORAVA GRAD je uložila primedbu na legitimnost mandata odbornika Zorana Trailovića (DSS) koji po članu 30. Zakona o lokalnoj samoupravi ne može da radi u opštinskoj upravi i u isto vreme da bude odbornik, a što je isti bio na prethodne 4 sednice SO Ćuprija. Za usvajanje ostavke na mesto odbornika koju je isti podneo i zamenu u liku ćerke istog Ivane Trailović glasalo je 24 prisutnih odbornika.

3. Tačka dnevnog reda : Razmatranje zahteva „Direkcije“ za stavljanje van snage odluke o poveravanju poslova JP „Vodovod i kanalizacija“

Ponovljena tačka sa prethodne sednice nakon „sporazuma“ koji je postigla vladajuća koalicija, tačnije jedan od partnera (SPS) je prihvatio zahteve drugog partnera koalicije.

Odbornici GG MORAVA GRAD su ponovo bili protiv ovog zahteva izražavajući zabrinutost funkcionisanja JP „Vodovod i kanalizacija“ zbog plata i egzistencije radnika tog preduzeća kada im se oduzmu poslovi koji im donose trećinu prihoda. Dalje je ukazano da treba oformiti stručni tim i doneti strategiju za bolje poslovanje „Vodovoda“, kao i na dug podnosioca zahteva prema „Vodovodu“ u iznosu od 8 miliona dinara i da bi pomogli preduzeće kada bi platili dug od koga bi mogli da modernizuju sredstva i opremu i spremnije učestvuju na predstojećim tenderima za ugovaranje poslova. Nakon primedbe da opet nemamo prilike da čujemo drugu stranu, javila se za reč radnica „Vodovoda“ Mitrović Vesna koja nije dobila reč od predsednice SO Dragane Jovanović iako je dostavila ovlašćenje o zastupanju iz preduzeća, što je konstantovano.

Ponovo je vođena najduža diskusija po ovoj tački protiv koje su učestvovali svi predstavnici odbornika opozicije, dok su se dva odbornika iz vladajuće koalicije Dragoslav Đukanović i Miroslav Stojanović, obojica (PUPS) javili predsednici SO da moraju zbog „neodložnog i važnog posla“ da napuste sednicu, ali će kada dođe do glasanja, doći na poziv.

Većinom glasova vladajuće koalicije (21 odbornik – Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojen je zahtev JP „Direkcija za izgradnju opštine Ćuprija“ za oduzimanje poverenih poslova JP „Vodovod i kanalizacija“ Ćuprija.

4. Tačka dnevnog reda : Razmatranje izveštaja o radu KJP „Usluga“ za 2011.godinu

U zaključku izveštaja koji je podneo novoimenovani vd direktor Simić Marko traži se poveravanje što više novih poslova KJP „Usluga“ kako bi se popravilo stanje u preduzeću, što je otvorilo novu diskusiju odbornika opozicije koji su ukazivali čemu dovodi oduzimanje poverenih poslova. 

Stav odborničke grupe GG MORAVA GRAD je da bi KJP „Usluga“ poslovala uspešno priključenjem JP „Parking“ kao i JP „Vodovod i kanalizacija“, tj. formiranjem jednog javnog komunalnog preduzeća na nivou opštine Ćuprija.

Većinom glasova vladajuće koalicije (21 odbornik – Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojen je izveštaj KJP „Usluga“ za 2011.godinu.

5. Tačka dnevnog reda : Razmatranje izveštaja o radu za 2011. i programa poslovanja za 2012.godinu turističke organizacije opštine Ćuprija

Odbornička grupa GG MORAVA GRAD je iznela stav da se zalaže za pripajanje JU „Turistička organizacija opštine Ćuprija„ JP „Centar za kulturu“ Ćuprija i JP SRC „Ada“ Ćuprija u jedno javno preduzeće. Dalje se niko nije javljao za reč po ovoj tački.

Većinom glasova vladajuće koalicije (21 odbornik – Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojen je izveštaj o radu za 2011. i programa poslovanja za 2012.godinu turističke organizacije opštine Ćuprija.

6. Tačka dnevnog reda : Razmatranje predloga rešenja za davanje saglasnosti na korišćenje imena opštine Ćuprija u nazivu sportskog udruženja koje glasi „AERO KLUB ĆUPRIJA“ iz Ćuprije

Nakon kraće diskusije odbornika Miroslava Stojanovića (PUPS) da treba saditi drveće, da ne treba sedeti bezveze na sednicama skupštine opštine i da treba krpiti rupe koje su ostale iz prethodne vlasti (u kojoj je takođe učestvovao PUPS), svi prusutni odbornici – 30 u tom trenutku glasalo je za donošenje rešenja o nazivu udruženja „AERO KLUB ĆUPRIJA“.

7. Tačka dnevnog reda : Donošenje rešenja o razrešenjima i imenovanjima

Na uloženu primedbu GG MORAVA GRAD da ponovo odbornici nisu dobili materijal o tome ko se razrešava, a ko se postavlja i pitanje upućeno predsednici SO da li je možda za to „ponovo kriv fotokopir aparat koji ne radi, a radi“, dobijeno je ovog puta obrazloženje da je iz JP „Vodovod i kanalizacija“ jutros stiglo obaveštenje, da su hitno sazvali odbor za administrativno-kadrovska pitanja i stavljaju na glasanje predlog za novog vd direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ izvesnog gospodina Nikolu Savića.

Većinom glasova vladajuće koalicije (21 odbornik – Ravanica, PUPS, SPS, JS, URS, DSS) usvojena je ostavka direktora Ivana Đorića dok je za novog vd direktora glasalo 20 odbornika iz vladajuće koalicije.

Vladajuća koalicija opštine Ćuprija je dalje nastavila da menja tek postavljene članove takozvanih radnih tela koja su preuzela funkciju Saveta Mesnih zajednica, koji su nakon imenovanja na prethodnoj sednici održanoj 19.09.2012.g. obavestili SO Ćuprija da ne mogu da prihvate ta imenovanja iz nama nepoznatih razloga.

Sledeće što je planirano za izglasavanje (takođe bez materijala) je razrešenje i imenovanje novog upravnog odbora PU „Dečija radost“ čiji je kompletan sastav i pročitan. Međutim, na predlog odbornika Siniše Anđelkovića (URS) da se ne glasa za novi sastav, zbog „nekog dogovora koji nedostaje“, odustalo se i od razrešavanja postojećeg upravnog odbora te ustanove.

8. Tačka dnevnog reda : Informacija u vezi organizovanja dana opštine Ćuprija

Zamenik predsednika skupštine opštine Slavko Cvetković je u svojstvu organizatora izneo plan i program ovogodišnje proslave dana opštine.

 

Komentara (2 poslato)

avatar
Neca 11/10/2012 16:17:41
Posle decenije ponizavanja i pljackanja,Cuprija je dotakla civilizacijsko dno.Medju poslednjim opstinama u Srbiji je po mnogo cemu...Tv Cuprija(citaj:tv Palma II program) nas uverava da je to mnogo lepse...A istina je gorka,Cuprija je dno!Njeni gradjani su medju najsiromasnijima a bogatasi medju najbahatijima!Medju prvima je po razorenoj privredi,vanprivredi,zdravstvu,sudstvu,skolstvu...Lazi koje izgovaraju ljudi iz vladajuce NENARODNE koalicije o perspektivnim poslovima,o kvalitetnim kadrovima,o ogromnim resursima,vise nikoga ne mogu da zavedu.DNO JE DNO!
Odgovor Palac gore Palac dole
10
avatar
Andrija 12/10/2012 19:19:10
Radnici opstine su dobili preporuku (zamislite!) da se pojave sutra na skupu u muzickoj skoli. Da svi lepo poslusaju govor podpredsednika i da aplaudiraju, dabome! A tamo neki Trailovic ili Mica Brica ili Sile ili Djuka uredni zapisuje ko je dosao i ko nije dosao. Pa kad televizija snimi da svi vide kako narod u Cupriji voli i postuje narodnu vlast! Pa posle svi poslednjeg petka u mesecu kod Radeta Bildera na razgovor, on ce svima da pomogne. Kazu da je jako plemenit covek.
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

  • Podebljano
  • Zakošeno
  • Podvučeno
  • Navodim

Unesite kod sa slike:

Captcha